Μάνος Περακάκης

Μάνος Περακάκης

Μάνος Περακάκης

Λέκτορας, ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης

Contact info

Linkedin | Facebook | Twitter | Email

Ο Μάνος Περακάκης είναι Λέκτορας του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης (Μάρκετινγκ) του ΤΕΙ Κρήτης. Από το 2006, διδάσκει μαθήματα σχετικά με σχεδιασμό, κατασκευή και διαχείριση ιστοσελίδων (Web Design), κοινωνικά δίκτυα (Social Media), στρατηγική προώθησης μέσω διαδικτυακών καναλιών (e-Marketing Strategy), βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO) καθώς και επεξεργασία γραφικών / βίντεο μέσω υπολογιστή για τη δημιουργία προωθητικού υλικού.

Πέρα από την ακαδημαϊκή καριέρα έχει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και την προώθηση ιστοχώρων και εφαρμογών από το 1999. Το 1997 ενώ ήταν ακόμη μαθητής λυκείου ηγήθηκε της ομάδας που δημιούργησε το πρώτο ελληνικό Computer Game (το Runaway/Απόδραση), το οποίο εκδόθηκε από την MLS Multimedia. Είναι ένας εκ των δυο ιδρυτικών μελών του γνωστού portal asxetos.gr το οποίο ξεκίνησε το 2000 και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα ελληνικά portals με δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις την ημέρα.

Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Brunel σε θέματα σχετικά με ιστοχώρους και διαφήμιση στην Διαδικτυακή Τηλεόραση (Smart TV).